Text - PÅ VERS - Christine Rosenqvist

Drygt 20 st Aktiva Seniorer vi var
som trots vädret det minst sagt blöta
över bron och gränsen till Danmark skar
Väl omhändertagna av studenten den söta

Fick vi höra om bryggarkungens dröm
och om  än i den kalla marmor se kyssen så öm

På Glyptoteket tösen berätta och visa
så efter rundan bland antikens myter
och när orken i benen tryter
blev kaffebordet en ren lisa

 

Text och bild: Janet Garsén Lagerström

 

Den 1 mars träffades vi, Aktiva Seniorer, på Malmö museum för att se utställningen – I telefonen finns hela människan. Susanne vår guide berättade : De är människor med olika sorters erfarenheter och yrken och de har sökt asyl i Sverige. De är svetsare, lärare, frisörer, dentaltekniker, fotbollsspelare m.m.. Många av dem är också föräldrar, maka eller make. Flykting är bara en liten del av identiteten. De kommer från Syrien, Afghanistan, Irak, Eritrea och många andra länder. Det är Mohammed, Harza, Munir, Farida med annorlunda namn, men är de så olika oss?

Text: Gunilla Wallgrund


Året har börjat bra, årets första Trivsellunch genomfördes den 17 januari på trevliga Restaurang KP med 69 deltagare. Såväl maten som bemötandet, servicen och samvaron var mycket uppskattad. Den 14 februari var vi 70 aktiva seniorer som avnjöt en utmärkt god lunch på KP och stämningen var som vanligt mycket god. Gratislotteriet gav fyra glada vinnare vid respektive tillfälle. Möjlighet gavs också att anmäla sig till att hjälpa till i vår monter på Seniormässan i Malmö den 24 - 26 april. Sammanlagt anmälde sig 20 medlemmar - varmt tack för det, ni 20 kommer att få mer information om cirka en månad. Vid lunchen i februari gavs också information om en planerad konst- och kulturresa till Värmland och Dalarna i augusti och möjlighet fanns att lämna en intresseanmälan. Resan presenteras också i det nyutkomna programmet Nr 1 2018. Väl mött på kommande trivselluncher/månadsträffar - och träffa såväl gamla som nya och blivande medlemmar!

Text och Bild: Janet Garsén Lagerström

 Här kommer ett litet sammandrag av vårt besök på Malmö Opera:

I hjärtat av Malmö hittar vi Malmö Opera och den 6 februari fick vi, 24 Aktiva Seniorer, en möjlighet att ta oss en titt bakom kulisserna.

Bror Marklunds bronsstaty Thalia är det första vi möter när vi kommer in i foajén. Statyn var fram till 1974 i gips men är idag i brons och förgylld.