Reseledare och text: Christine Rosenqvist   Foto: Gunilla Bratthall

Så gott som full buss 51 personer rullade i morgontimman ut från Malmö Opera. Första anhalten var Sjöbo Kaffestuga idylliskt belägen vid ingången till Fyledalen. Kaffe och hembakade bullar smakade utmärkt. Solen strålade och stärkta av kaffetåren fortsatte vi till Mariavall Kloster där vi blev väl omhändertagna och introducerade i klosterbyggnadernas uppkomst och det dagliga livet för de 14 st benediktinernunnorna som har sitt värv inom klostret. Vi övervarade den korta middagsbönen som stämde till stillhet.

 

Efter denna andliga spis var det välkommet med lekamlig spis.

Drakamöllans Gårdshotell i genuina korsvirkeshus med stråtak serverade en superb lunch. Många blev inspirerade att återvända hit med vänner och familj för söndagslunch.

Nu väntade vodkan!  Vi blev uppdelade i grupper eftersom vi var så många. Det fungerade utmärkt och gav tid till egna strövtåg och besök på den berömda Glassbåten. Rundturen på Absolut Home blev mycket uppskattad och i synnerhet som det gavs tillfälle till liten provsmakning och tips om sommardrinkar med eller utan alkohol.

 

En trevlig sommardag var till ända och i kvällningen var vi åter på Malmö Opera.

 

 

 

Klicka på en av bilderna. Klicka därefter på lilla rutan i mitten (bredvid x rutan) så startas en bildbläddrare.