Reportage

  • Damernas afton hos Lindri

    Damernas afton hos Lindri tisdagskväll den 23/4

    Text: Helen Sköld  –   Bilder: Helen Sköld och Gunilla Bratthall  –  Web: Sten 240506

    Kvällen började med att alla fick ett glas vin eller alkoholfritt, lite snittar, snacks och choklad. När alla satt sig blev det kläduppvisning med våra fantastiska mannekänger Marianne Klimfors och Susanne Adolfsson. 5 olika kollektioner visades.Efter detta så släpptes vi lösa och fick handla med 20 procents rabatt på allt, det blev många skratt och fina smakråd till varandra.Blev en härlig och trevlig kväll tillsammans med glada och positiva Aktiva Seniorer Ladies.

  • Flädie Mat och Vingård

    Text och Bild: Helen Sköld      Web: SU 240304

    Besök på Flädie Vingård 22/2 2024
    Med fyra stortaxi, åkte vi ett glatt gäng Aktiva Seniorer, ut till Flädie Vingård.
    Gården har odlat vin sedan2007, då de första stockarna planterades. Idag har man ca
    9.000 vinstockar fördelade på 2,5 hektar. Större delen av odlingen består av fyra olika
    druvsorter; de blå druvorna Rondo och Cabarnet Cortis, som används till dom röda
    vinerna och rosévinerna, samt de gröna druvorna Solaris och Phönix som används till
    dom vita vinerna vitt stilla och mousserande.
    Vi fick ett varmt mottagande och åt en fantastisk lunch med först en god soppa med hembakat bröd. Till huvudrätt fick vi hjortbiffar med mandelpotatis, skysås, rårörda lingon, broccoli och ärtor. Det hela avslutades med kaffe och hembakat.
    Efter denna goda måltid blev det vinprovning med Anders Tiensull som vin guide.
    Väldigt intressant och inte minst gott.

  • Malmö hamn

    Text och bild: Sten Ullerud             Web: Sten Ullerud  240223

    Vårt besök började med att vi, 30 st Aktiva Seniorer, åkte inhyrd buss från Malmö Opera ut
    till CMP Malmö/Copenhagen/Port. Vi togs emot av vår quide och tog hissen upp till femte våningen. Vi bjöds på kaffe och kanelbulle och slog oss ned i företagets informationssal. Vi fick en detaljerad genomgång av CMP´s verksamhet och framtidsplaner av Ulrika Prytz Rugfelt.
    Copenhagen Malmö Port AB är ett danskt-svenskt företag, som driver hamnarna i Köpenhamn och Malmö på ömse sidor av Öresund i Öresundsregionen. Företagets största ägare är Köpenhamns kommun genom By og Havn A/S och Malmö kommun.
    CMP grundades 2001 och har 350 anställda.
    Med ett centralt läge i Öresundsregionen är hamnen i Malmö ett nav för import och hantering av nya bilar i Östersjöregionen. Bolagets terminaler rymmer upp till 40 000 bilar från hela världen. CMP Malmö är Skandinaviens största terminal för import av nya bilar.
    Eftersom CMP är en fullservicehamn hanterar CMP även allt från konsumentvaror, oljeprodukter, kemikalier och spannmål till metallskrot, byggmaterial, träpellets, salt, socker och industriella insatsvaror på våra torra och flytande bulkterminaler. Dessutom erbjuder företaget RoRo (roll-on/roll-off trafik) från Malmö med färjor som kopplar CMP:s logistikflöden till den europeiska kontinenten.
    Efter avslutad genomgång av en mycket engagerad och kunnig guide så fick vi en förevisning av området från en stor utsiktsplattform uppe på femte våningen.
    Tack CMP för en intressant eftermiddag med all info om vår stads stora och flexibla hamnanläggning.